12-годишният Александър, който в продължение на 8 дни беше в неизвестност, ще

...
12-годишният Александър, който в продължение на 8 дни беше в неизвестност, ще
Коментари Харесай

Директорът на ''Пирогов'': Сашко ще бъде изведен от реанимация днес

12-годишният Александър, който в продължение на 8 дни беше в неопределеност, ще бъде изведен от реанимация и преместен в елементарна стая. Това заяви по време на брифинг шефът на ``Пирогов`` доктор Валентин Димитров.

Сашко бе намерен жив в събота в региона на радомирското село Червена могила, на повече от 7 километра през планината от мястото, откъдето изчезна на 11 ноември. Неговите спасители са доброволците Веселин Георгиев и Милко Михалков, членове на клуб по делтапланеризъм.

" Сагата със Сашко завърши сполучливо ", заяви д-р Димитров. И добави, че детето няма пострадвания или повреди, които да имат директна заплаха за живота му. " Всичко, което е належащо, е направено и няма нещо, което да постанова в допълнение изясняване ", сподели още той. Предстои през днешния ден Сашко да бъде преведен от реанимация в естествена стая, след което ще бъде изписан. С детето ще работят психолози.

Един от спасителите на Александър Милко Михалков съобщи за Би Ти Ви, че детето не е било босо в планината, а с обувки, както и с дебело яке, сходно на пухенка, само че е бил влажен имного кален. " Нашето мнение е, че той е оцелявал. Всичките му облекла бяха кални, което значи, че е минавал през шубраци. Най-вероятно е пълзял и е търсил вид да се придвижва, да оцелява, да търси храна и вода``, сподели още Михалков.

Директорът на Планинската избавителна работа Емил Нешев пък разяснява за Българска национална телевизия, че Александър от самото начало е бил в планината. " Забавянето от 20 часа и съществуването на толкоз доброволци затрудни издирването. Решихме, че може детето да е стигнало южните скатове на планината. Точните зони ги установихме откакто разгледахме картата. Направихме разбор, че тази зона е минимум претърсена от осведомени хора. Този разбор се оказа сполучлив ", добави Нешев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР